Pressemeddelse: Yukon Floden – 2000 km i kano

Pressemeddelse Yukon Floden – 2000 km i kano

 

PRESSEMEDDELELSE

Dansk eventyrfamilie – overlevede 2000 km gennem ødemarken.

FAMILIEEKSPEDITION er netop komme hjem fra Alaskaefter to en halv måned i vildmarken.

”Det er ikke bare sådan lige at tage ens børn med på en 2000 km lang rejse tværs igennem Alaska” fortælle Lars Simonsen. Mange måneders forberedelse og planlægning ligge forud, når man i kano skal op over polarcirklen.

Den lille familie, der foruden Lars og Suzi også tæller drengen Tiuri på 9 år og Liva på 8 år, har tidligere være på en halvanden år lang kajaktur fra København til Istanbul. Denne gang var det Canadas og Alaskas øde områder, der ventede…

Rejsen gav et fantastisk møde med dyrelivet og lokalbefolkningen.

De oplevede bl.a. at blive budt indenfor i en lille fiskerhytte, hvor de nød friskfanget laks fra floden og snakkede om bjørneangreb, mens børnene lege på gulvet og der hang en Magnumpistol på vægen klar til brug. Så ved man, at man ikke er hjemme i fredelige Danmark.

En anden af de helt store oplevelser var, da en bjørn svømmede over mod deres lejr. Suzi var ude i vandet for at tage en vandprøve, som skulle undersøges for micro-plastik. Pludselig svømmede en bjørn direkte imod hende. Hun løb hen til teltet, hvor de andre stod. Og de så den store sorte bjørn gå i land mindre end 100 m. væk. Da den fik øje på dem, stod den helt stille og valgte heldigvis at flygte over på den anden side af øen og svømme væk.

Familie har på hele turen mødt en fantastisk venlighed og opbakning. Da forsyningerne fx var helt i bund, fik de hjælp og fik fløjet nye forsyninger ind. I samme by blev de også inviteret til en minde højtidelighed, hvor familie fik lov at danse sammen med de lokale indianere.

I rejsens sidste tid oplevede familien at efteråret ikke kun kom med kulde og islag på teltet men også med aftenmørke, som gjorde det muligt at se Nordlys. ”At ligge uden for teltet i sin sovepose sammen med sin familie, kigge på en stjerneklar himmel med nordlys og høre sine børn juble om kap. Det slår alt” fortæller Lars Simonsen rørt.

Familie er på vej rundt i landet i deres elbil for at inspirere og fortælle om deres store oplevelser.

 

Advertisement