VHF kursus, gennem VHF skolen

English in the bottom…

Jeg (Lars) var i går op til prøven i VHF radiokommunikation i Ballerup og bestod, YES!! Et vigtigt skridt mod en mere sikker fært på vandet. For at bruge en VHF radio, skal man nemlig have et Radiocertifikat, som Søfartsstyrelsen udsteder.

Til forberedelse havde jeg tilmeldt mig VHF skolens online kursus, som har været en god og grundig gennemgang af det materiale som man skulle kende til. Der er også tilknyttet en lærer, man kan spørge til råds og som kom med kommentar til de prøver man sender ind til rettelse. Hele forløbet har fungeret fint, super nemt og overskueligt, det kan varmt anbefales. Kan kun lige tilføje, at til prøven var nogle spørgsmål som jeg ikke har stødt på i materialet. Det viste sig at en gammel prøve havde sneget sig med og at nogle af spørgsmålene ikke var aktuelle mere. 🙂

Et fjernkursus i VHF/SRC koster 1295,- dertil kommer prøvegebyr på 503 kr. Kurset kan også klares selv uden lærer tilknytning og materiale for 595 kr. Men man for nok brug for, GMDSS Tillæg ved siden af. Den er god at have med til prøve og koster 125 kr.

Fik også mit nye legetøj med hjem, købet gennem VHF Shoppen, en Icom IC-M91D VHF radio og en Fast Finder 220 PLB, som jeg vil skrive mere om senere.


I (Lars) went and passed my VHF radio exams yesterday, important step towards a safer trip on the water. To use VHF you need to have a Radio certificate, which Søfartstyrelsen issuer in Denmark. I took an online course in Danish through VHF skolen, but you can probably find an English version out there somewhere. It is very useful to know how to operate VHF, in an emergency and that you can call any ship along the way if you need help or let them know you are there. Especially if you are in a kayak!!

I also got some new toys, an Icom IC-M91D VHF radio and an Fast Finder 220 PLB. I’ll tell you more later.

Advertisement

One thought on “VHF kursus, gennem VHF skolen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s