Møn rundt i Hobie kajak 2013

DSC_4578 copy

Min mor i gang med at pakke kajakken. Starten var lidt uoverskuelig, men alt kom ned i kajakken og der var rigeligt med plads

 

DSC_4588 copy

Med god vind fra sydvest, kunne vi indimellem holde 8 km. i timen

Dag 1, 33 km.

Start 10:15 slut 17:00. Ro tid 5 timer,  gennemsnit 6,5 km i timen.

Startede ud fra Marie Grubbes vej, tæt på dæmningen til Bogø kl. 10:30 og ankom til Mandemarke Haver ca. 6½ time senere kl. 17:00. Det var en god dag med solskin, startede ud i ca. 8-9 ms. Som efter 7 km. blev en ryg side vind, med bølger på ca. en meter. Sjovt at ride på bølgen og kigge over skulderen og ikke kunne se hen over den næste bølgen. Dog med en lidt søsyg mor. Med god hjælp fra sejlet, var gennemsnits farten på ca. 6,5 km. i timen. Første gang vi gik i land, havde vi lidt problemer med, at komme ind og ud, røg næsten i vandet, men derefter var der ingen problemer. Efter vores anden pause, hvor vi fik en lille lur, faldt vinden til 3-5 ms. Vi havde en stille og rolig tur de sidste 9 km. Godt trætte ankommer vi til Mandemarke Haver shelters kun 15 m. fra vandkanten. Overnattede sammen med to andre person.

DSC_4616 copy

Dejligt at komme i land efter 5 timer på vandet.

DSC_4622 copy

Og at vi ikke skulle sætte telt op 🙂

Dag 2, 25 km. 17-8-2013

Start kl. 9:30 ankom til Ulvshale strand kl. ca. 16:00. Ro tid 4.13 timer, gennemsnit 5,8 km i timen

DSC_4638 copy

En hel stille morgen…… super start på en smuk tur

DSC_4646 copy

Tiuri er ankommet sammen med Farfar og Liva. Han skulle med rundt de sidste to dage. Vi startede i 3 ms, næsten vindstille…. perfekt. Det tog ikke lang tid før vi var omme ved klinten, og det var helt utroligt, at glide stille og roligt forbi den fantastiske Møns Klint!!

DCIM100GOPRO

DSC_4681 copy

Højdepunktet var turen langs med Møns Klint….. helt fantastisk

DSC_4705 copy

Tæt ved Jydelejer fandt vi et lille stykke sand strand 5 m. hvor vi holdt frokost pause. Kort efter på vandet igen, runder vi Hellehavns Nakke, og stikker for første gang snuden mod vest. Efter 10 km. begynder det at blæse op, og vi kunne sætte sejl, og glide de sidste 7 km. i mål ved Ulvshale Strand Camping. Vi fik slæbt alt udstyret op til vores plads og sat telt op. Vi var også en tur i baljen inden vi spiste. Tiuri fik en dolk og meget trætte sov vi godt den nat.

DSC_4733 copy

Sidste stykke ind mod Ulvshale Strand, hjalp vinden og Tiuri  os ind

DSC_4719 copy

DSC_4717 copy

DSC_4764 copy

Tiuri viser stolt sin dolk frem, og vi nød en dejlig aften på Ulvshale Strand Camping.

Dag 3, 28 km. 18-8-2013

Start kl. 8:00 slut kl. 16:30. Rotid 4½ time, gennemsnit 5,5 km. i timen.

Op kl. 6:oo for at undgå den kraftige vind om eftermiddagen op mod 11 ms. Vi kom først af sted kl. 8:00 skulle lige vente på at betale. Første stykke havde vi medvind om til Bøgenæs Sand, hvor vi gik på sandbankerne,  fandt dog sejlrenden igen og derefter fik vi direkte modvind.

DCIM100GOPRO

Tiuri kom om bag på kajakken efter en kort pause ved Nyord Broen,  stak vi direkte mod Dronning Alexandrines Bro. En hård tur i strid modvind, og mange steder med meget lav vand, fandt dog en vej, så vi kunne lægge til lige før broen og få frokost.

DCIM100GOPRO

Da vi sætte fra igen og kommer under broen, får vi vinden lige ind i hoved, Tiuri sidder oppe foran sammen med Farmor, og jeg må arbejde hårdt for at komme frem. Prøvede efter et stykke tid at sætte sejl, men det var ikke den store hjælp, det blæste for meget.

4 km. før mål, måtte vi lægge til land,  fordi Tiuri er helt gennem kold. Hver en bølge slå ind over kajakken og han sad lige i vinden. Tørt tøj på, ned i en store plastik pose, hvor han kunne ligge og hygge sig. Små 20 min. senere var han klar igen. Vi blev også lige ringet op af Farfar, han kunne se at vi stod stille og spurte om han skulle hente os. NEJ TAK de sidste 4 km. skulle klares, om så himmel og hav stod i et. Det begyndte faktisk at blæse mere op, omkring de 11-12 ms., men vi klare det med Tiuri i plasticpose omme bag på. Stolte kunne vi gå i land, næsten 90 km. på tre dage, totalt sejt gået, af en mor på 61 år og min søn på 6 år!!!

DSC_4794 copy

Tiuri prøver af få varmen

DSC_4801 copy

Tre stolte kajak roer i land, efter en virkelig hård afslutning.

Advertisement

2 thoughts on “Møn rundt i Hobie kajak 2013

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s